Metka Lobnik srebrna v Avstraliji
11.11.2023 Rok Rakun
Uspešen dan za naše judoiste na odprtem prvenstvu Oceanije.

Na odprtem prvenstvu Oceanije je Metka Lobnik stopila na drugo stopničko v kategoriji do 78 kilogramov, Vito Dragič in Enej Marinič sta v kategoriji nad 100 kilogramov zasedla peti mesti in Anka Pogačnik je osvojila sedmo mesto.

Metka Lobnik je svoje dvoboje v Avstraliji pričela z zmago nad domačinko Swan z wazarijem. V četrtfinalu je prav tako z wazarijem premagala Mongolko Otgonbayar. Korejka Lee je v polfinalu najprej povedla s točko wazarija, vendar je ta zaostanek Metka nadoknadila, slavila z ipponom ter se uvrstila v boj za zlato. Edini poraz danes je zabeležila proti Italijanki Stangherlin in osvojila srebrna kolajno v kategoriji do 78kilogramov.

Vito Dragič se je do petega mesta v kategoriji nad 100 kilogramov prebil najprej z zmago nad Kanadčanom Deschenes. V četrtfinalu je Vita premagal Poljak Szczurowski z ipponom in ga posla v repesaž. Tam je Vito suvereno premagal Britanca Greenidge in se uvrstil v boj za bronasto kolajno. Tam ga je pričakal Nemec Kone, ki pa je bil pretrd oreh, in tako je Vito končal na petem mestu kategorije nad 100 kilogramov.

Drugi naš predstavnik, ki je slovenske barve v Perthu zastopal v kategoriji nad 100 kilogramov, je bil Enej Marinič. V izločilnih dvobojih je odločno premagal Ciprčana Antoniou. Slovak Fizel je Eneju stal nasproti v četrtfinalu in si z wazarijem ter ipponom priboril zmago v dvoboju. Z ipponom je v repasažu Enej hitro premagal Romuna Simionnesca z ipponom in se uvrstil v boj za stopničke. Za bron se je Enej spopadel s Poljakom Szczurowskim, slednji je slavil s točko wazarija.

Anka Pogačnik je v izločilnih bojih kategorije do 70 kilogramov premagala Italijanko Pedrotti z wazarijem. V četrtfinalu je klonila proti Britanki Yeates-Brown, ko je slednja zmagala z ipponom, v repasažu pa je Anko ugnala domačinka Coughlan.