Skupni dogodek treh komisij Judo zveze Slovenije na Ravnah na Koroškem
29.11.2023 Rok Rakun
Pretekli konec tedna so na Ravnah na Koroškem potekala izobraževanja za strokovne delavce v judu.


Trenerska komisija, Komisija za kate in Komisija za pasove Judo zveze Slovenije so v zanimivem poučnem koncu tedna 25. in 26. novembra na Ravnah na Koroškem skupaj organizirale seminarje, na katerih so slušatelji praktično in teoretično pridobivali nova znanja in spoznanja o judu.

Dogodek je s pozdravnim nagovorom otvoril v.d. predsednika Judo zveze Slovenije Borut Marošek. Izvedel se je licenčni seminar strokovnih delavcev (trenerjev) v judu, ki delujejo pod okriljem Judo zveze Slovenije, na katerem je skupaj sodelovalo 65 slušateljev, ki so si pridobili licenco za delo v koledarskem letu 2024.

Na seminarjih so predavali sledeči predavatelji s svojimi temami: Robert Mesarič, V. DAN je predstavil delo Praktični primeri uporabe kat pri učenju otrok, dr. Milan Hosta, strokovnjak za etiko športa, avtor Sportikus programa, ki promovira mentalno in moralno moč športa, je imel predavanje z naslovom Vrednote in tradicija, doc. dr. Samo Rauter s Fakultete za šport v Ljubljani je predstavil nova dognanja na področju ciklizacije in priprave mladega športnika, doc. dr. Jožef Šimenko, FHEA, prof. šp. vzg. je predstavil trende in stanje poškodb v judu: trenutni status, najpogostejši vzroki in usmeritve za nadaljnje delo ter Mojmir Kovač, VI. DAN je imel predavanje Jita kyoei z zaključno mislijo in pogovorom.

V sklopu vseh dogodkov smo imeli tudi podelitev diplom strokovni delavec 1 športno treniranje judo, ki ga je uspešno zaključilo osemindvajset slušateljic in slušateljev. Vsem iskreno čestitamo. Zelo smo veseli, da je bila prisotna Tina Trstenjak, ki je podeljevala diplome novim strokovnim delavkam in delavcem na področju juda.

Učenje v prijetni družbi je bilo na zelo visokem nivoju, smo si bili enotni na koncu, zato se bomo v Trenerski komisiji, Komisiji za kate in Komisiji za pasove Judo zveze Slovenije tudi v prihodnje, trudili privabiti vrhunske strokovnjake za predavanja in praktično delo.

Avtorji: Trenerska komisija, Komisija za kate in Komisija za pasove Judo zveze Slovenije