Martin Hojak in Anka Pogačnik do sedmih mest v Tbilisi
23.03.2024 Rok Rakun
Danes sta vidnejši uvrstitvi na Grand Slamu zabeležila Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov in Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov.


Korejca Kim je Martin Hojak premagal v drugem krogu izločilnih dvobojev, sledil je Kubanec Estrada, s katerim sta se v prvem delu dvoboja zelo previdno borila. Martin je prejel dve kazni, Kubanec pa eno. Dobro minuto pred koncem borbe je Martin izvedel tehniko, ki je v zadnjem času njegova posebnost, in Kubanca vrgel na hrbet. Četrtfinalni dvoboj je šel v prid Japoncu Hashimotu po tem, ko so Martinu prisodili še tretjo kazen. V repasažu je Martinu stal nasproti Nemec Gabler, ki je v tretji minuti boja za zlato točko Martina premagal z metom za ippon. Martin je tekmovanje zaključil na sedmem mestu v kategoriji do 73 kilogramov.

Svoje dvoboje v Gruziji je Anka Pogačnik otvorila z zmago nad domačinko Gulbani. V drugem krogu izločilnih dvobojev proti Kazahstanki Tokarevi je povedla v drugi minuti z wazarijem in malo kasneje z drugim wazarijem zmagala. Njena stara znanka, Nizozemka Van Dijke, ji je stala nasproti v četrtfinalu, kjer so v drugi minuti podaljška Anki dosodili še tretjo kazen in uvrstila se je v repasaž kategorije do 70 kilogramov. Nemka Butkereit je povedla z wazarijem in malo pred iztekom rednega dela slavila z metom za ippon. S tem izidom je Anka osvojila sedmo mesto v kategoriji do 70 kilogramov.

Foto: Sabau Gabriela/IJF