Imamo nove državne prvake v članski konkurenci
23.03.2024 Rok Rakun
Danes smo v Lendavi dobili 14 novih državnih prvakov.


Za naslov najboljšega v državi se je pomerilo 98 judoistk in judoistov iz 23 slovenskih klubov v 14 težnostnih kategorijah. Po 155 borbah, ki smo jih videli v dvorani, smo na koncu okronali 14 novih državnih prvakinj in prvakov.

Deveti naslov članske državne prvakinje je danes osvojila tudi Anja Štangar in po podelitvi povedala naslednje: "Za mano je sedaj neko obdobje rehabilitacije in iz tega vidika je bila zame pomembna ta tekma, da sem prišla na to stopnjo sanacije poškodbe, da sem lahko danes tukaj tekmovala na državnem prvenstvu. Danes mi ni bilo pomembno, ali zmagam ali ne, ampak samo, da vidim, da sem dovolj rehabilitirana, da sem se lahko danes tukaj borila. To, da sem pa zmagala, je bil pa še samo dodaten plus. Pri borbah me vrat ne boli več, me pa še boli v vsakdanjem življenju kdaj pri kakšnem gibu in še nekaj časa bo trajalo, da bo vse to zaceljeno, kot je treba. Trenutni načrti so, da se nekje jeseni vrnem na mednarodna tekmovanja, do takrat pa bom šla še malo okrepiti vrat in ramenski obroč."

Deseti zaporedni naslov državnega prvaka je v Lendavi osvojil David Štarkel in ta mejnik obeležil z naslednjimi besedami: "Vedno je super zmagati. Prvo borbo sem imel nasprotnika iz Slovenj Gradca, proti kateremu sem se boril tudi v finalu, ker nas je bilo danes samo šest v kategoriji do 60 kilogramov. Finalna borba je bila kar solidna in je edina, s katero sem zadovoljen, z drugimi današnjimi borbami nisem zadovoljen. Pretekli teden sem si na evropskem pokalu tudi poškodoval ramo. Moje borbe bi lahko bile boljše in tudi nasprotniki so vedno močnejši, tudi novi tekmovalci, ki prihajajo. Današnje državno prvenstvo je bilo po konkurenci najbolj zahtevno v zadnjih letih, ne glede na to, da nas je bilo letos samo šest. Najbolj zahteven nasprotnik je bil Matic Razdevšek. Prejšnji teden sem bil bronast na evropskem pokalu, ta teden sem zmagal tukaj, upam, da se bo tako nadaljevalo in bom formo še stopnjeval. Čez dve tedna grem na evropski pokal v Dubrovnik, konec aprila pa nas čaka evropsko prvenstvo na Hravškem.

V moških konkurencah so članski državni prvaki postali:

David Štarkel -60kg

Gašper Kokalj -66kg

Urh Ogrizek -73kg

Nace Herkovič -81kg

Nik Purnat -90kg

Narsej Lackovič -100kg

Blaž Vrankar +100kg

V ženskih konkurencah so članske državne prvakinje postale:

Nuša Samec -48kg

Anja Štangar -52kg

Nika Tomc -57kg

Leila Mazouzi -63kg

Veronika Horvat -70kg

Maša Završnik -78kg

Urška Torkar +78kg

Vse rezultate najdete na https://www.judoslo.si/competition/4402/results

Fotografije s tekmovanja si oglejte na https://www.judoslo.si/galleries/227

Foto: Darko Petelinšek