Slovenska kata reprezentanca uspešno na obeh pripravljalnih tekmah v Pordenonu
28.03.2024 Rok Rakun
V Italiji so pretekli konec tedna nastopili naši reprezentanti v katah.

V soboto, 23. 3., je na Evropskem pokalu v katah v Pordenonu v Italiji ter Italijanskem Grand Prix-u nastopilo 7 slovenskih tekmovalnih parov. Na Evropskem pokalu v močni članski konkurenci, v kateri po novih pravilih nastopajo vsi slovenski reprezentanti, smo tik za svetovnimi in evropskimi prvaki zasedli zavidljive uvrstitve.

V predtekmovanjih so zlasti potrdili napredek in uspešen prehod v člansko konkurenco: Kora Kojc in Kira Kojc z doseženim 4. mesto v Katame no kati. Rezultat sta dopolnila Tomo Mihaljević in Franc Križanič s 7. mestom v Katame no kati v prvi skupini predtekmovanja.

Prvič so se na mednarodni ravni Evropskega pokala v predtekmovanju predstavili tudi Luka Ambrožič in Nuša Ambrožič v Kime no kati s končnim 6. mestom ter Kati Ambrožič in Nina Jeretič v Katame no kati s 7. mestom v drugi skupini predtekmovanja.

Tina Jaklič in Benjamin Mehić sta se pomerila z novo kato in kot nov tekmovalni par nastopila v predtekmovanju v Nage no kati tako na Evropskem pokalu s 5. mestom kot naslednji dan na Grand Prixu, kjer sta še izboljšala dosežene točke od prvega nastopa s končnim 8. mestom v finalu.


V nedeljo, 24.3., na Grand Prixu pa sta premierno nastopila Kora Kojc in Tito Karanjac Kroflič ter osvojila 8. mesto v finalu v članski konkurenci. Najmlajši par, Kara Kojc in David Andrić, pa se je pomeril v kadetski kategoriji in kar z dvema katama: v Nage no kati 3G in Katame no kati 1G, ter s tem začel pridobivati prve mednarodne izkušnje.


Slovenski kata sodnik Darko Krašovec je pristopil k dvema izpitoma za EJU kata sodnika in uspešno opravil za Kime no kato in Kodokan Goshin Jutsu. S čimer lahko sedaj sodi že v 4 katah na Evropski mednarodni ravni. Ob tem je treba izpostaviti, da je prvič sodil v finalnem bloku Evropskega pokala v Katame no kati. Slovensko reprezentanco je v Pordenonu spremljal EJU kata komisar in IJF sodnik Igor Albreht v vlogi trenerja slovenske kata reprezentance.

Fotogalerija: https://www.judoslo.si/galleries/229

Avtor članka: Tomo Mihaljević

Foto: Kati Ambrožič