Štangarjeva bronasta v Zagrebu
18.10.2017 Admin
Uvodni dan mladinskega svetovnega prvenstva v Zagrebu je slovenske nastope otvorila Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov in si priborila bronasto kolajno.

Maruša se je v prvem krogu pomerila proti Uzbekistanki Diyori Keldiyorovi in jo po dobri minuti boja premagala z ipponom. V nadaljevanju se je Maruša borila proti Mongolki Khorloo Battamir in si po slabi minuti boja priborila wazari, ki ji je na koncu prinesel zmago nad nasprotnico. 

Četrtfinalni dvoboj proti Rusinji Dariji Pichkaleva, ki zaseda trenutno prvo mesto na svetovni lestvici pri mladinkah v tej kategoriji, je Štangarjeva zmagala po napornem dvoboju z dobro tehniko v podaljšku. V polfinalnem boju je klonila proti Nizozemki Amber Gersjes ter se uvrstila v boj za bronasto odličje.

Za bronasto kolajno v kategoriji do 48 kilogramov se je Maruša pomerila s Kazahstanko Akmaral Nauatbek. Sredi dvoboja si je Štangarjeva priborila točko wazari, ki ji je na koncu tudi prinesla bronasto odličje. To je njena druga kolajna na svetovnih mladinskih prvenstvih.


V teh dneh v Zagrebu poteka mladinsko svetovno prvenstvo, zaključi se v  nedeljo z ekipnim tekmovanjem. Slovenijo zastopa 12 članska reprezentanca. Na tekmovanju nastopa 633 tekmovalcev iz 87 držav sveta.