Drugi dan v Zagrebu
19.10.2017 Admin
Drugi tekmovalni dan so na svetovnem mladinskem prvenstvu v Zagrebu nastopili Kaja Kajzer (-57kg), Martin Hojak (-73kg) in Aljaž Gostenčnik (-73kg).

Martin Hojak je po prostem prvem krogu v kategoriji do 73 kilogramov v drugem krogu premagal Tadžikistanca Khaiyomiddin Zhabborova s tehniko davljenja in si priboril ippon ter zmago nad nasprotnikom. V tretjem krogu se je pomeril z Brazilcem Davidom Lima in po izenačenem dvoboju v četrti minuti podaljška izgubil z ipponom.


Kaja Kajzer je prvo borbo v kategoriji do 57 kilogramov na prvenstvu dobila z metom, si priborila wazari, ki ji je na koncu prinesel zmago proti Flaka Loxha iz Kosova. V nadaljevanju se je Kajzerjeva pomerila proti Sarah Ieonie Cysique in izgubila po napornem dvoboju z dvema wazarijema nasprotnice.


Aljaž Gostenčnik se je v kategoriji do 73 kilogramov pomeril proti Nemcu Kilianu Ochs in ga premagal z wazarijem. Nasprotnik v drugem krogu je bil Moldavijec Ion Nacu proti kateremu je Ajaž izgubil po dosojeni kazni v podaljšku dvoboja.


Jutri bodo nastopili Andreja Leški (-63kg), Petra Opresnik (-70kg) in Matej Vidmar (-81kg).