Marinič bronast v Zagrebu
21.10.2017 Admin
Enej Marinič je osvojil bron na svetovnem mladinskem prvenstvu v Zagrebu. V kategoriji nad 100 kg je bil v borbi za tretje mesto boljši od Uzbekistanca Yusupova.

 V najtežji moški kategoriji nad 100 kilogramov se je za Slovenijo boril Enej Marinič. V drugem krogu se je pomeril z Gruzijcem Gela Zaalishivili, ki si je najprej priboril wazari, ampak je nato Enej boj hitro zaključil z ipponom. Četrtfinalni dvoboj je po napornem boju izgubil proti Nizozemcu Jur Spijkers z wazarijem. V repesažu je še z enim lepim metom premagal Mongolca Lkhagvadorj Batjargal z ipponom in si s tem odprl vrata do boja za kolajno.


Nasproti mu je v boju za bronasto odličje stal Uzbekistanec Alisher Yusupov s katerim sta se v zelo izenačenem dvoboju borila do zadnje sekunde. V rednem delu borbe si je vsak od njiju priboril po en wazari.  Dvoboj pa je po komaj 8 sekundah podaljška zaključil Enej z wazarijem in si z zmago priboril bronasto odličje.


Nika Šlamberger se je v prvem krogu kategorije do 78 kilogramov pomerila proti Romunki Alexandri Mazilu, najprej si je priborila točko wazari po dobri minuti boja pa še ippon s katerim je zmagala dvoboj. Naslednji krog se je pomerila proti Portugalki Patriciji Sampaio, ki pa je bila žal premočna in z ipponom premagala Niko po slabi minuti boja.

Gašper Trušnovec je zaradi ugodnega žreba bil brez borbe v prvem krogu. V nadaljevanju se je pomeril z Avstrijcem Aaronom Fara proti kateremu je izgubil po treh dosojenih kaznih ter zaključil nastope na prvenstvu.