V čast Klari Apotekar zadonela slovenska himna v Abu Dhabiju
26.10.2019 Rok Rakun
Tudi zadnji dan prvenstva v Abu Dhabiju smo se veselili kolajne in sicer v kategoriji do 78 kilogramov je zlato osvojila Klara Apotekar.


Skozi izločilne dvoboje kategorije do 78 kilogramov se je Klara Apotekar prebila z zmagama nad Korejko Yoon z wazarijem in Mongolko Otgon z ipponom. V četrtfinalu si je priborila prednost wazarija in jo uspela zadržati do konca rednega dela dvoboja z Nizozemko Steenhuis. Polfinalni dvoboj proti stari znanki Loriani Kuka iz Kosova je dobila šele v podaljšku, ko si je priborila wazari. Za zlato odličje se je pomerila z Nemko Malzahn in dvoboj dobila, ko je Nemka v podaljšku napravila nedovoljen vzvod na komolec in bila diskvalificirana. To je Klarina prva zlata medalja in četrta na Grand Slamih.


Klarina polsestra Anamari Velenšek je tekmovanje zaključila v izločilnih dvobojih, kjer je morala priznati premoč kasnejši zmagovalki kategorije nad 100 kilogramov Francozinji M Bairo.

Naš zadnji predstavnik v moški kategoriji Vito Dragič je v izločilnih dvobojih kategorije nad 100 kilogramov klonil proti Ukrajincu Khammo.