Anja Štangar stopila na najvišjo stopničko na African Open v Kamerunu, Maruša srebrna
11.11.2019 Rok Rakun
Pretekli vikend sta na odprtem prvenstvu Afrike v Kamerunu nastopili Maruša in Anja Štangar, slednja je stopila na najvišjo stopničko kategorije do 52 kilogramov. Njen uspeh je dopolnila Maruša s srebrno kolajno v kategoriji do 48 kilogramov.

Anja je v prvem dvoboju premagala domačinko Meupeh Kemfang, najprej je povedla z wazarijem, nato pa s končnim prijemom zaključila dvoboj. Polfinale proti Djamila Silva iz Kapverdskih otokov je prav tako zaključila s končnim prijemom v parterju. Za najvišjo stopničko se je pomerila z Azerbajdžanko Mammadaliyevo proti kateri si je najprej priborila prednost wazarija in nato še z drugim wazarijem v tretji minuti zmagala dvoboj. Tako si je priborila zlato kolajno v kategoriji do 52 kilogramov.

Kategorijo nižje se je njena sestra Maruša pomerila z Priscillo Morand iz Mavricija in jo s končnim prijemom premagala ter si s to zmago priborila mesto v finalu. Finalni dvoboj proti Azerbajdžanki Leyli Aliyevi je izgubila, ko si je nasprotnica v drugi minuti priborila wazari in s tem je Maruša osvojila srebrno kolajno v kategoriji do 48 kilogramov.