Judoisti Bežigrada osvojili naslov ekipnih državnih prvakov
23.11.2019 Rok Rakun
Na finalnem turnirju 1. slovenske judo lige so slavili judoisti JK Bežigrad, srebro so osvojili judoisti JK Z'dežele Sankaku, bron judoisti JK Impol in četrto esto judoisti TVD Partizan Ljutomer


Danes se je v Celju odvijal sklepni dogodek 1. slovenske judo lige. Za naslov najboljšega v državi so se pomerile štiri ekipe, ki so osvojile največ točk v štirih kolih rednega dela lige. Med seboj so se pomerile ekipe JK Z'dežele Sankaku, TVD Partizan Ljutomer, JK Impol in JK Bežigrad. Slednji so na koncu slavili zmago v finalu in osvojili prestižni naslov državnih prvakov.


Prvi polfinalni obračun med domačim klubom Z'dežele Sankaku in TVD Partizan Ljutomer je slavil domači klub s 6:1. Drugo polfinale se je končalo z rezultatom 5:2 v korist judo kluba Bežigrad, ki je slavil nad judo klubom Impol. Slednji se je v borbi za tretje mesto pomerili z ekipo TVD Partizan Ljutomer in jo premagal s 5:2.


Za naslov najboljšega v državi sta se v finalu pomerila domači judo klub Z'dežele Sankaku in judo klub Bežigrad. Z izjemno predstavo so judoisti Bežigrada premagali domačine s 6:1 in osvojili naslov državnih prvakov.

Jaka Kavčič, Judo klub Bežigrad
Zmaga v I. slovenski judo ligi mi pomeni veliko, saj liga povezuje ekipo in zato z večjim veseljem treniramo. Vesel sem, da sem pokazal dobre borbe, poizkušal sem se čim bolj osredotočiti na svoje borbe in odmislit kaj moja zmaga ali poraz prineseta. Dal sem vse od sebe in to se je obrestovalo. Pomagalo mi je tudi vzdušje v ekipi, ki me je motiviralo in dalo še dodatne atome moči. Skozi celotno ligo smo imeli kar nekaj težav, saj ni bilo lahko sestaviti ekipe za vse štiri kroge. Na zaključni turnir smo se uvrstili z zmago v zadnjem krogu in nato danes zmagali, kar je super!
 
Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije:
Judo je individualni šport, ampak liga pokaže naboj in ekipni duh, ki tekmovanje naredi še toliko bolj zanimivo. Liga naredi veliko dobrega, saj poveže ekipe in pritegne kar nekaj gledalcev, zato jo moramo negovati. Letos se je pokazalo, da so bili klubi v rednem delu zelo izenačeni presenečenji sta pripravila  judo klub Z'dežele Sankaku in TVD Partizan Ljutomer. Na koncu pa se je pokazalo, da ima Judo klub Bežigrad široko ekipo, ki jih trenutno ni kos nobena druga ekipa v Sloveniji. Upam da se v naslednjem letu liga dopolni še z dvema dodatnima ekipama in bo v prvi ligi 9 ekip. Verjamem, da je liga nekaj kar je za slovenski judo zelo dobro.