Sedemnajst slovenskih predstavnikov se bo borilo za kolajne na European Open v Zagrebu
29.04.2021 Rok Rakun
Prihajajoči vikend je pred nami European Open v Zagrebu. Udeležila se ga bo sedemnajst članska slovenska ekipa. Štiri predstavnice bomo imeli v ženskih konkurencah in trinajst predstavnikov v moških.


V Zagrebu se bodo ta vikend merili 504 tekmovalci iz 35 držav sveta. Zagreb je predzadnja postojanka pred svetovnim prvenstvom v Budimpešti. Med 5. in 7. majem pa bo v Kazanu potekal zadnji Grand Slam pred olimpijskimi igrami v Tokiu.

Ženski del ekipe bodo v Zagrebu sestavljale Teja Tropan, ki bo nastopila v kategoriji do 52 kilogramov, Lia Ludvik bo nastopila v kategoriji do 63 kilogramov, Staša Kolar v kategoriji do 70 kilogramov in bronasta iz Ria Anamari Velenšek v kategoriji nad 78 kilogramov.

Slovenijo bodov moški kategorijah v Zagrebu zastopali David Štarkel v kategoriji do 60 kilogramov, Jaka Kavčič, Miha Brence in Žan Boženk v kategoriji do 66 kilogramov, Juš Mecilošek v kategoriji do 73 kilogramov, Goran Kelava, Aljaž Plantak in Tim Demšar v kategoriji do 81 kilogramov, Narsej Lackovič v kategoriji do 90 kilogramov in v odprti moški kategoriji bosta nastopila Enej Marinič in Tim Kelc.

Več o tekmovanju: https://www.ijf.org/competition/2251

Slovenska ekipa: https://www.ijf.org/competition/2251/judoka_nations?nation=slo