Judo poletje v Podčetrtku
06.06.2023 Rok Rakun
Odštevamo ure do pričetka tekmovanj v Podčetrtku.


Nestrpno že pričakujemo Evropsko prvenstvo veteranov in Evropsko prvenstvo v katah, ki bosta junija v Podčetrtku. Izjemno smo veseli in počaščeni, da lahko ponovno gostimo tako velika tekmovanja pri nas. Poleg teh dveh tekmovanj bomo v Podčetrtku gostili še Kodokan seminar in seminar o inkluzivnem judu. Vse to bo ustvarilo izjemno vzdušje, ki bo privabilo številne judoiste in ljubitelje tega izredno priljubljenega borilnega športa.

Prvič v zgodovini Slovenije se lahko pohvalimo z gostovanjem Evropskega prvenstva veteranov. Med 8. in 11. junijem se bodo izkušeni in zagnani borci z vse Evrope zbrali na blazinah v Podčetrtku, da bi se pomerili za naslove najboljših v Evropi. Ti izkušeni judoisti, ki so posvetili svoje življenje temu čudovitemu športu, bodo prikazali izjemno tehniko, moč ter prilagodljivost. Njihova predanost in strast do juda sta navdihujoči, saj dokazujeta, da šport ne pozna starostnih meja in da je možno vztrajati ter biti uspešen vse življenje.

Poleg tega bomo že tretjič priča Evropskega prvenstva v Katah na slovenskih tleh. Po uspešnih izvedbah leta 2012 in 2018 na slovenski obali bodo najboljši tekmovalci v katah ponovno zasedli naše blazine. Kata predstavlja umetnost in popolnost gibanja v judu, ki temelji na tradicionalnih tehnikah. Tekmovalci bodo svojo tehniko, eleganco ter usklajenost prikazali v različnih kategorijah kat in se potegovali za prestižne naslove evropskih prvakov v tej zahtevni disciplini.

Videli pa bomo že 17. izvedbo evropskega pokala v Podčetrtku, ki je že tradicionalno tekmovanje na naših tleh. V soboto, 17. in nedeljo 18. junija se bo preko 350 tekmovalcev pomerilo na tatamijih v Podčetrtku.

Tekmovanja bodo privabila več kot 1500 tekmovalcev iz različnih držav Evrope. Ta raznolikost bo obogatila dogajanje ter povezala judoiste iz različnih kultur in tradicij. V Podčetrtku bomo priča vrhunskemu judu, kjer se bodo srečali izkušeni veterani ter izjemno usposobljeni tekmovalci v katah. Tekmovanja bodo ponudila priložnost za učenje, izmenjavo izkušenj in prijateljsko druženje v prijetnem ambientu.