Na Poljskem zaigrala Zdravljica
13.05.2024 Rok Rakun
Slovenska reprezentanca uspešna na zadnji pripravljalni tekmi pred Evropskim prvenstvom v Sarajevu.

Pretekli vikend, v soboto, 11. maja 2024, se je na Poljskem v mestu Radom nadaljeval novi razširjeni format Evropske judo kata turneje, kjer so Poljaki prvič gostil turnir v okviru Evropskega pokala. Tekmovanja sta se udeležila skupno 102 udeleženca iz 11 držav. Vendar pa je bila slovenska ekipa tista, ki je z debitantskim nastopom na novem turnirju postregla z izjemnimi dosežki.

Kora Kojc in Tito Karanjac Kroflič sta kronala svoj debi na Evropskem pokalu z osvojenim 1. mestom v mladinski kategoriji U21 v Katame no kati. K zbirki medalj Slovenske reprezentance sta s 3. mestom prispevala tudi Luka in Nuša Ambrožič v Kime no kati v članski kategoriji. Največja konkurenca je bila v Katame no kate, kjer sta se v finale v članski kategoriji uvrstila Tomo Mihaljević in Franc Križanič ter osvojila končno 4. mesto. Rezultat sta dopolnili še Kati Ambrožič in Nina Jeretič z osvojenim 11. mestom v predtekmovanju članske kategorije v Katame no kati.

Tako so z zadnjega pripravljenega turnirja vsi tekmovalci odnesli dodatne izkušnje. Delo na treningih se obrestuje, kar se pozna v postopnem stopnjevanju forme. Omenjeni dosežki so tudi odlična popotnica pred prihajajočim Evropskim prvenstvom, ki bo potekalo v Sarajevu, 10. in 11. junija. Dosežki ne predstavljajo le uspeha za posamezne tekmovalce, temveč tudi za slovenski judo, saj mu dajejo veljavo na področju judo kat ob bok velikim judo nacijam na evropskem in svetovnem nivoju.


Vse podatke o tekmovanju, rezultate ter prenos si lahko ogledate na: https://sites.google.com/view/informations-partitipants/

Fotogalerija: https://www.judoslo.si/galleries/236

Foto: Kati Ambrožič

Avtor prispevka: Tomo Mihaljević