Anka Pogačnik srebrna na vojaškem svetovnem prvenstvu
17.10.2024 Rok Rakun
Na stopničke je v Uzbekistanu stopila Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov.


Na poti do finala kategorije do 70 kilogramov je Anka Pogačnik premagala Rusinjo, Švicarko in Uzbekistanko. V finalu se je pomerila z Italijanko, kateri je morala priznati premoč in tako je osvojila srebrno kolajno.

Nastop na vojaških igrah je Anka povzela takole: "Današnji dan je bil kar naporen. Samo tekmovanje je bilo dokaj slabo organizirano in smo se morali veliko prilagajati. Nisem navajena takšnih tekmovanj. V finalu mi je zmanjkalo idej in energije za močne napade, saj se že nekaj časa ukvarjam s poškodbo in nisem prišla dobro pripravljena na to tekmovanje. Ker mi je vedno v čast predstavljati Slovensko vojsko, sem se tekmovanja vseeno udeležila in poskusila izvleči kar se da največ, kar mi je tudi uspelo. Bi rekla, da je bil zame dan uspešen in sem vesela nove medalje iz Svetovnih vojaških prvenstev. Ta kolajna mi pomeni veliko, saj grem na vsako tekmo z mislijo iz željo po medalji. Predvsem pa je to neke vrste moja zahvala Slovenski vojski za podporo na moji športni poti, saj mi s to zaposlitvijo omogočajo lažje treniranje."

Na tekmovanju sta nastopila še Andreja Leški v kategoriji do 63 kilogramov in Martin Hojak, slednji je tekmovanje zaključil na 9. mestu kategorije do 73 kilogramov.